perjantai 31. elokuuta 2012

Harry Potter: Kirjasta elokuvaksi

Kuten olen aiemin jo tunnustanut, lukeudun siihen porukkaan joka palvoo Harry Potter kirjoja. En nyt tästä intohimosta kerro uudestaan sen kummemmin (ne joita kiinostaa voivat lukea sen vanhemista julkaisuista tai klikkaamalla oikeasta reunasta Rowlingin nimeä.), vaan haluan lähestyä tätä asiaa uudesta näkökulmasta nimittäin kirjoista tehtyjen elokuvien kautta. Kun ensimäinen elokuva ilmestyi olin sitä 11-vuotiaana innoissani ensi-illassa katsomassa, vaikkei omaa kirjettä Tylypahkaan ollutkaan tullut. Pidinkin tästä elokuvasta, mielestäni se oli aivan hyvä. Ei tietenkään yhtä hyvä kuin kirja, mutta hyvä kumminkin. Tässä ensimäisessä elokuvassa oli myös jotain taianomaista, miksi se on jäänyt niin palavasti mieleen. Olihan se hieno 11-vuotiaan päästä kavereiden kanssa vieraspaikkakunnalle isoon elokuvateatteriin ja vielä ensi-iltaan, jossa moni oli pukeutunut teeman mukaisesti. Saipa leffateatterista sillon jopa Bertti Bottin Joka Maun Rakeita!!

Tämän ensimäisen leffan jälkeen en sitten olekaan muista leffoista pitänyt yhtään, lukuun ottamatta nyt näitä kahta viimeistä leffaa. Ilmeisesti Rowlingin luoma maailma on ollut liian moniulotteinen ja ihmisten mielikuvituksen valtaava, jotta se toimisi valkokankaalla...tai en tiedä jotenkin se ei vain ole toiminut, tarina on edennyt leffoissa liian joutuisasti ja kiireisesti, jolloin ei ole ollut aikaa paneutua yksityiskohtiin, ja siksi tarinaa on pysty raapaisemaan vain pintapuolin. Ei kiva.

Olinkin eritäin tyytyväinen kun viimeisestä kirjasta "Kuoleman varjelukset" tehtiin elokuva kahdessa osassa, ja täytyy sanoa että näistä kahdesta viimeisestä leffasta olen pitänyt todella paljon! Niissä on oikeasti ollut aikaa paneutua tarinaan ja tuoda kaikki kirjan käänteet esiin. Täytyy laittaa tähän nyt se mistä idea tähän blogikirjoitukseen alunperinkin lähti, eli Harry ja Hermonien tanssi kohtaus kuolemanvarjelukset osa 1:ssä!
Kirjassa ei ole tällaista kohtausta, mutta voi että miten tunteellinen ja ihana tämä kohtaus on ja sopii niiin täydellisesti tähän tarinaan. Minulla tulee aina itku kun katson tätä, tämä on jotenkin niin ihana!


Roolituksesta sen verran, että olen aina pitänyt aivan valtavasti päärooleihin valituista ihmisistä. Mielestäni ne on osuneet aivan nappiin! Harry - Daniel Radcliffe aivan loistava, vastaa täydellisesti minun kuvitelmaani Harrystä. Ja huh huh miten hottis ja komea hänestä on tullut, katsokaa nyt tuossa videossakin! ;)
Hermonie - Emma Watson, täydellinen sekin olisiko täydellisempää Hermonieta voinut löytääkkään? Ei. Ron - Rupert Grint, loistava hänkin punaisine hiuksineen. Ainoat roolivalinnat, joista en pitänyt yhtään ovat oleet Sirius ja Lupin, hyi! (Anteeksi nyt vain) Nämä olivat minulle myös tärkeitä hahmoja, ja niissä rollituksissa mentiin kyllä metsään ja pahasti.

Mutta joo...tämän postauksen idea oli se, että halusin linkittää tämän ihanan tanssikohtauksen tänne ja kehua Daniel Radcliffea ja Emma Watsonia, upeista roolisuorituksista!

Toki kirjat vie aina leffoista voiton, moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti