keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Rosamund Lupton: Sisar


 

"En minä halua mitään varmaa toivoa, minä haluan täyden varmuuden, Bee."

Beatrice on luonut itselleen menestyksekkään ja turvallisen elämän New Yorkiin, joka särkyy kun hän saa kuulla siskonsa kadonneen Lontoossa. Beatrice tai tuttavallisemmin Bee lentää heti Lontooseen tarkoituksenaan etsiä Tess. Jo pian tarinan alkaessa poliisit löytävät Tessin kuolleena, diagnoosi: itsemurha. Bee on varma että mitä ikinä onkaan tapahtunut Tess ei olisi ikinä tehnyt itsemurhaa, mistä syystä Bee päättelee jonkun murhaneen Tessin. Mutta kuka ja miksi? Been etsiessä johtolankoja jokapuolelta ja pitäen jokaista vastaantulijaa epäilyttävänä hänelle alkaa valkenemaan Tessin elämä Lontoossa. Minkälaisia ihmisiä hänen elämäänsä on kuulunut ja miksi?

Sisar on Rosamund Luptonin esikoisromaani, aikaisemmin hän on tullut tunnetuksi tv- ja elokuvakäsikirjoittajana. Sisar on mukaansatempaava ja lopulta itseasiassa jopa yllätyksellinen romaani, joka ei jostainsyystä kumminkaan päässyt täysin vakuuttamaan minua. Vaikka tarina on erilainen ja jopa mielenkiintoinen jää se jostainsyystä vähän valjuksi. Henkilöhahmoista Tess on ehdottomasti mielenkiintoisempi, nuori taideopiskelija, tulee opettajalleen raskaaksi, menettää lapsensa ja löytyy tämänjälkeen kuolleena. Beatrice, joka on myös tarinan kertoja on hahmona aika tylsä, toisaalta hän on ihan normaali ihminen joka elää suht. normaalia elämää, eikai hänestä silloin voikaan saada mielenkiintoisempa? 

Kirja kertoo sisarten välisestä suhteesta sen vahvuuksista ja heikkouksista. Tarina etenee kirjeen ja todistajanlausunnon muodossa alusta loppuun, joka on toimiva ratkaisu tarinan kerronnaksi. Tarinassa on paljon vauhdikkaita käänteitä, Been epäillessä jokaista vastaantulijaa sisarensa mahdolliseksi murhaajaksi ja itsekin alkaa kehittämään erilaisia teorioita, silti loppuratkaisu pääsee yllättämään.

Arvosana: 3 (asteikko 1-5) 
Rosamund Lupton: Sister
Suomentanut: Anuirmeli Sallamo-Lavi
2010
Gummerus
404s.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti