torstai 19. heinäkuuta 2012

Loppukesän ja syksyn odotettuja uutuuksia!

Niin kamalalta kuin se tuntuukin ja mitä se onkin ollaan jo yli heinäkuun puolenvälin. Kohta ala- ja yläkoululaiset palaavat takaisin koulunpenkille. Onneksi me korkeakoululaiset saamme edes lomailla (lue:työskennellä, päivänvaloa ei näekkään) elokuun loppuun asti, jotkut onnekkaat ehkä pitempäänkin. Tuntuu että kesä on taas mennyt aivan hujahduksessa ohi...juurihan se vasta pääsi suomessa käyntiin, toivotaan että se kestäisikin sitten nyt vähän myöhempään. Kesäkuu meni ahkerasti työskennellessä, ja näin ollen en edes juhannuksenviettoon kerennyt. Heinäkuu on ollut täynnä ihania tapahtumia, mainittakoon että olen mennyt naimisiin ja käytiinpä sitä häämatkallakin. Elokuu näyttää taas olevan täynnä työntekoa, joten tuntuu että mihinkään kesäisiin juttuihin ei ole aikaa, mikä luo tunnelman ettei kesää ole ollut ollenkaan, kun ei edes mökille pääse koko kesänä. No ehkä ensikesänä sitten...

Syksy tuo kuitenkin paljon odotettuja kirja uutuuksia markkinoille, eli tervetuloa vain! Karistola ilmestyy jatko-osa Anna Godbersenin A Bright Young Things -sarjalle, jonka ensimäinen osa oli suomeksi "Jazz tyttö peilaa", toinen osa kantaa nimeä "Ihania päiviä". Tämänkin kirjan on suomentanut ensimäisen tapaan Leena Perttula. Ihania päiviä jatkaa siitä mihin edellinen jäi. Eletään edelleen 1920-luvun loppua, huoletonta aikaa ennen suurta pörssiromahdusta. Lettyn, Cordelian ja Astridin elämä on leppoista ja huoletonta täynnä niin romantiikkaa kuin sydänsurujakin. Jokaisella tytöllä on kuitenkin oma päämääränsä. Tervetuloa takaisin savuisiin klubeihin ja seurapiirien loistoon! En malta odottaa!


Otava julkaisee 27. syyskuuta J.K.Rowlingin uuden romaanin englanniksi, joka kantaa nimeä The Casual Vacancy. Otava on myös luvannut suomentaa kyseisen teoksen myös jo syksyn 2012 aikana! Tämä romaania odotan oikein mielenkiinnolla, on mielenkiintoista nähdä miten Rowling onnistuu kirjoittaessaan normaalista elämästä ja normaaleista asioista. Kirjan on kerrottu sijoittuvan pikkukaupunkiin ja sitä on kuvailtu älykkääksi ja mustan huumorin sävyttämäksi. Lisää juonesta voit lukea Otavan sivuilta:
http://www.otava.fi/ajankohtaista/yleinen/2012/fi_FI/otava_julkaisee_j_k_rowlingin_uutuuskirjan_syksylla/

Näitä odotellessa!

1 kommentti:

  1. Odottelen itsekkin suurella mielenkiinnolla miten Pottereiden luoja on onnistunut uudessa aluevaltauksessaan. :)

    VastaaPoista