sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Nicholas Sparks - The Notebook


"My dearest Allie, I don´t know what to say anymore except that I couldn´t sleep last night because I knew that it is over between us. It is a different feeling for me, one that I never expected, but looking back, I suppose it couldn´t have ended another way. You and I were different. We come from different world, and yet you were the one who taught me the value of love. You showed me what it was like to care for another, and I am a better man because of it. I don´t want you to ever forget that. I am not bitter because of what happened. On the contrary. I am secure in knowing that what we had was real, and I am happy we were able to come together for even a short period of time. And if, in some distant place in the future, we see each other in our new lives, I will smile at you with joy, and remember how we spent a summer beneath the trees, learning from each other and growing in love. And maybee, for a brief moment, you´ll feel it too, and you´ll smile back, and savor the memories we will always share together. I love you, Allie. Noah"

The Notebook kertoo tarinan Noahista ja Alliesta jotka ovat toistensa ensirakkaudet, mutta heidän rakkautensa tielle astuvat Allien perhe, joista Noah, köyhä maalaispoika, ei ole sopiva Allien kaltaiselle rikkaalle ja hyvin kasvatetulle tytölle. Rakastavaisten tiet eroavat ja kohtaavat uudestaan vasta vuosien jälken Noahin taisteltua sodassa ja Allien kihlauduttua rikkaan lakimiehen kanssa.

The Notebook - Bestseller - "The love story to end all love stories" - Ylistetty mestariteos.
Olin jo pitkään halunnut tarttua tähän kirjaan, vaikka en oikeastaan tiennyt mistä se kerttoo,ainoastaan oletin sen olevan elämää suurempi rakkaustarina, voitte siis uskoa odotuksieni olleen korkealla. Valitettavasti joudun kertomaan, että kirja oli minulle aikamoinen pettymys. Olen aina kuvitellut olevani romantiikan ja onnellisten loppujen ylin ystävä, ehkä näin ei sitten kuitenkaan aina olekaan...

Onhan tarina sinänsä ihana ja ajatus rakkaudesta joka kestää ja kantaa läpi elämän, vielä silloinkin kun toisen keho alkaa jo pettää on mitä ihanin. Mutta jopa minun mieleeni tarina oli liian lälly ja lässyn lää. Rakkaus on se mikä tekee tästä tarinasta ihanan, mutta kerronta on liian imelää. Noah ja Allie ovat hahmoina ihania ja helposti samaistuttavia, mutta toisaalta Noah vaikuttaa myös liian täydelliseltä ollakseen totta. Vaikka tarina kulkee kohtaamisten ja eroamisien virrassa, se on minusta myös aika ennalta arvattava.
Tottakai tarina on viihdyttävä ja sitä on mukava lukea, ja kuten sanoin rakkaustarina on ihana ja liikuttava ja tarinaan on kirjoitettu paljon kauniita kohtauksia, mutta silti se oli minulle pettymys. Odotin jotain enemmän.

Katsoin tämän myös elokuvana, ja täytyy myönää että pidin siitä enemmän. Leffa ei ollut niin lälly, mutta silti rakkaustarina pääsi oikeuksiinsa ja liikutti katselijaa.

Arvosana: 3 (asteikko 1-5)
Nicholas Sparks: The Notebook
1996
Sphere -pokkari
221s.

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin tästä leffana hirmu paljon ja olin ajatellut lukea kirjankin jossakin vaiheessa. Taidan sittenkin jättää lukematta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se...lukeakko vaiko ei, en osaa vastata sinulle siihen :) Onhan se ihana tarina ei sillä...mutta niin... :D
   Melkein kaikkien tarinoiden kohdalla on jonkinlaista ongelmaa aina jos on nähnyt leffan ennen kirjaa tai varsinkin toisinpäin eli lukenut kirjan ennen leffaa.

   Poista
 2. Höh, tylsää että tämä ei ollut sun mieleen! Mielestäni tämä on aivan mahtava :) Todella helppolukuinenkin. Oletko/aiotko lukea Sparksilta jtn muuta?

  VastaaPoista
 3. Oon nähnyt tämän leffan, ja tykkäsin siitä tosi paljon. Jos kirja tosiaan on paljon lällympi, niin en tiedä kannattaako lukeakkaan sitten :D

  VastaaPoista