lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kirjahyllyn kätköissä



Esittelen tässä vähän viimeaikaisia kirjahankintojani. Harper Lee -Kuin surmaisi satakielen, tarttui tänään akateemisesta kirjakaupasta käteen, mielenkiintoisen nimen, kannen ja takakannen tekstin takia, aloitankin sen lukemisen heti. Jane Austen - Neito vanhassa linnassa, Paula Havaste -Kaksi rakkautta ja Nora Roberts - Perintönä maa ja taivas ovat löytöjä mummuni kirjahyllystä. Tässä joulun jälkeen juttelin mummuni kanssa siitä, että olin ostanut Kotiopettajatterin romaanin itselleni ja luin sitä parhaillaa. Mummu tähän kauhisteli, että voi miksi menit ostamaan kun kirja olisi löytynyt hänenkin hyllystään. Enpä tullut ajatelleeksi, olisipa sieltä löytynyt myös Humiseva harju! No kävin mummun kirjat sitten lävitse, jotta tulevaisuudessa välttyisin tällaisilta vahingoilta, ja kyllähän sieltä jotain tarttui matkaan. Austen kiinnosti minua tietysti, neito vanhassa linnassa saattaa olla monelle tutumpi nimellä Northanger Abbey, en tiedä miksi tästä on käytetty kahta eri nimeä suomessa. Harvemmin pidän suomalaisesta kirjallisuudesta, mutta Havasteen romaani herätti nyt huomioni, saattaapi olla että olen itse ostanut tämän kirjan mummulle joululahjaksi joskus. Robertsin kirja lähti mukaan lähinnä sen takia, koska mummu kehui kirjan maasta taivaaseen. Mielenkiinnon siellä herätti myös Colleen McCullough:in monet romaanit, olen lukenut häneltä ainoastaan Okalinnut, josta pidin kovasti, mutta kirja oli kuitenkin pienen pienoinen pettymys kirjasta tehtyyn minisarjaan verrattuna. Tällä kertaa kirja ei mielestäni ollut niin intohimoinen kuin tv -versio. En siis vielä ottanut mukaani McCulloughin kirjoja, mutta suosituksia otetaan vastaan! :) Näihin tartun tässä sitten kun kerkeän, valitettavasti en ole niin nopea lukija kuin monet teistä.

Kävin tänään tilaamassa akateemisesta kirjakaupasta Nicholas Sparksin The Notebook:in, olen tämän halunnut jo hyvin pitkään lukea, mutta suomennosta ei ole ollut saatavilla, siksi nytkin päädyin lukemaan englannin kielisen version, en malta odottaa että saan tämän käsiini! Yritän myös hankkia käsiini aina tietysti uutuuksiakin, vaikka nyt olenkin hamunnut paljon vanhoja kirjoja.

Kissa ja kirjahylly -arvonta!



Hei käykääpäs kaikki kurkkaamassa Hannan Kirjainten virrassa -blogia, sieltä löytyy suurien lukujen kunniaksi järjestetty kissa ja kirjahylly -arvonta, johon jokaisen kannattaa käydä osallistumassa! :)